Afspraak maken en langskomen

Nadat u bij ons een afspraak heeft gemaakt, bent u van harte welkom in ons atelier in Gouda. We drinken samen een kopje koffie of thee en bespreken uw wensen. In het atelier staan allemaal verschillende voorbeelden. We kijken samen naar de juiste 'pose', kleuring en voetplaat. Wij nemen alle tijd voor u zodat u zeker weet dat dit is wat u wilt. Alles word netjes opgeschreven zodat het voor u en voor mij duidelijk is. 

 

Het maken van een goede mal

Voor het maken van een mal gebruiken wij medisch getest alginaat. Dit is 100% huid-, sierraad- en natuurvriendelijk. U neemt de houding aan die we besproken hebben en oefent dit ook een aantal keer. De casting alleen al is een bijzonder moment. Afhankelijk van wat voor beeld wij maken, moet u even stil staan of zitten. Voor een handbeeld duurt dit ongeveer twee minuten, voor een handenkrans ongeveer vijftien minuten en voor een torso gemiddeld twintig minuten. Hierna zit uw aandeel erop. 

 

Opvullen & ontmallen

De mal wordt opgevuld met twee componentenhars. De hars wij gebruiken is ultrasterk, want het is echt de bedoeling dat uw beeld een leven lang mee gaat. Als het beeld goed uitgehard is, openen wij de mal rondom het beeld. Dit is voor ons iedere keer ook weer een spannend moment. De mal is namelijk eenmalig te gebruiken, ook dit maakt de beelden zo uniek. 

 

Bewerken

Ieder beeld dat net uit de mal komt, moet bewerkt worden. Hier zijn wij best een tijdje mee bezig. Perfectie tot in de puntjes vinden wij belangrijk. Als de bewerking klaar is, kleuren wij het beeld naar uw wens. Die kleuring bevat echte metaaldeeltjes. Wij sturen tussentijds geen foto's, zo is uw reactie bij het ophalen het meest puur en wordt het een bijzonder moment voor ons allemaal.

 

Levertijd

De levertijd van een beeld duurt gemiddeld vier tot zes weken. Is er sprake van spoed? Dan doen wij er echt alles aan om het op tijd af te maken, want gaat niet, dat bestaat niet in ons woordenboek.

 

Ophalen en onthulling

Als het beeld klaar is, spreken we een ophaalmoment af. Dit is voor ons het meest hartverwarmende moment: jullie gezichten na de onthulling van het beeld. Die lach of traan van dankbaarheid is waarom wij bodycasting met liefde en passie doen.

 

Betaling

Als we allemaal tevreden zijn, neemt u na betaling uw beeld mee naar huis. Die betaling kan contant, met de pin of cadeaubon van Beeeldig. Omdat wij graag voor iedereen van betekenis willen zijn, is in uitzonderlijke gevallen betaling in termijnen mogelijk. Geeft u in dat geval voordat we aan de slag gaan uw financiële situatie bij ons aan?

 

Beschadiging

In tegenstelling tot gips, kan een beeld gemaakt van de hars die ik gebruik tegen een stootje. Mocht het door vallen of op een andere manier toch beschadigen dan is het vaak een groter stuk dat afbreekt, bijvoorbeeld een hele vinger. Altijd kunnen wij dit weer mooi repareren. Neem in geval van beschadiging altijd contact met ons op!

 

Volg ons op

Werkwijze

Foto Galerij

Wie zijn wij?

Wat kost het?