‘Dit beeld vol herinneringen geeft me houvast op donkere dagen.’

‘Ze was te kort bij ons. Door dit beeld heeft en houdt ze een plekje in ons huis.’

 

Soms zien we het aankomen, soms komt het onverwacht. Wat altijd overblijft als iemand waar u veel van houdt overlijdt, zijn liefdevolle herinneringen. Met onze ogen dicht of kijkend naar een foto zien we diegene weer voor ons. Een beeld van een dierbare die u moet missen, kan ook troost geven. U herkent in de vorm van een vinger, de grootte van een hand, een litteken of ring degene die u liefheeft en zo is iemand weer even dichtbij.

 

Er zijn verschillende mogelijkheden om een persoonlijke nagedachtenis te maken van (te vroeg geboren) baby’s, kinderen, volwassenen of dieren die binnenkort overlijden of al overleden zijn. Wij doen dat met oneindige liefde en geduld, want juist in deze kwetsbare tijd is het belangrijk dat onze samenwerking en het beeld voor iedereen goed voelt.

 

Korte uitleg werkwijze

  • Wij komen voor of vlak na het overlijden naar u toe om de mal te maken. Voor meer informatie > Spoed & op locatie
  • Als u het aankan, bespreken we samen uw wensen. Soms komen nabestaanden hiervoor op een later moment naar ons atelier. Het heeft geen haast, we doen dit pas op het moment dat uw gevoel zegt dat het goed is.
  • Het maken van de mal kost circa 2 minuten en wordt gedaan met medisch getest alginaat. Dit is 100% huid-, sierraad- en natuurvriendelijk en dus niet schadelijk.

 

Baby’s en kinderen

  • Bij baby’s en kinderen vragen wij de ouders hun kindje vast te houden zodat we er bij het maken van de mal goed bij kan. Wilt u dit niet? Dan gebruik ik een andere techniek waarbij uw kindje kan blijven liggen.
  • Als er in het ziekenhuis al een gispbeeld is gemaakt, kunnen wij ervoor zorgen dat dit een levenlang meegaat door het te verstevigen en verbeteren.
  • Het handje of voetje kan in een beeld van bijvoorbeeld uw handen verwerkt worden of in een 3D-gedenklijst gemaakt worden.

 

Dieren

  • Een beeld van het pootje van uw overleden hond of kat of een hoef van uw overleden paard maken, doen wij ook heel graag voor u.
  • Het beeld kan ook worden verwerkt in een 3D-gedenklijst.

 

As verwerken

  • Als uw dierbare gecremeerd wordt of is, kunt u ervoor kiezen om (een gedeelte van) de as in een beeld te laten verwerken. De as wordt vermengd met de hars waarvan een beeld gemaakt wordt of in een uitholling in het beeld geplaatst.
  • Met de as van overleden dieren kan hetzelfde worden gedaan.

 

Een uitgebreidere uitleg over de werkwijze van Beeeldig leest u hier werkwijze. Op deze pagina vindt u een fotogalerij met in memoriam beelden.

 

Volg ons op

Werkwijze

Foto Galerij

Wie zijn wij?

Wat kost het?