top of page
Urn.png

In gedachten bij ons

Verlies hoort bij het leven, maar dat maakt het niet minder pijnlijk

Soms is het verdriet zo groot dat het niet in woorden te vatten is. Toch is het goed om mooie herinneringen aan de door jou verloren dierbaren te koesteren. Dit doe je natuurlijk in je hoofd en hart, maar wij kijken ook graag samen met jou naar een tastbare manier om jouw geliefden dichtbij je te houden. Dit kan door een mooi beeld van bijvoorbeeld een handafdruk.

 

Na het verliezen van een dierbare komt er veel op je af. Er moet van alles geregeld worden en het afscheid nemen staat centraal. Toch zijn er ook dingen die je mag vasthouden, zoals alle mooie en warme herinneringen aan en gevoelens bij die persoon. Wij komen graag naar jullie toe om samen een handbeeld van jullie geliefde te maken. Dit doen we altijd op de locatie die op dat moment voor jullie het makkelijkste is. Wij komen naar huizen, maar ook naar ziekenhuizen en mortuaria.

 

Samen met jullie smeren we zorgvuldig de hand in met olie. Dit is een heel intiem en bijzonder moment, vooral als je net een baby’tje bent verloren en dit misschien nog helemaal niet eerder hebt gedaan. Van de hand maken we een afdruk, welke wij in ons atelier verwerken tot een waardevol handbeeld. Tijdens het maken van de afdruk gaan we schoon en met respect te werk. Er is alle ruimte voor verdriet, maar ook voor het ophalen van mooie herinneringen of juist een moment van stilte. Wij schikken ons naar jullie wensen.

 

In principe kunnen wij na vier weken het beeld afhebben. Echter begrijpen wij het ook volkomen als het nog veel te vroeg is. Wij bewaren de mal met alle liefde in onze veilige brandkast en kunnen op een ander moment beginnen aan het beeld. We gaan pas aan de slag als dit voor jullie goed voelt.

 

Ouders die in het verleden een kindje zijn verloren, hebben vanuit het ziekenhuis vaak gipsafdrukjes meegekregen. Deze worden meestal op een veilige plek opgeborgen om de kans op beschadiging zo klein mogelijk te maken. Wist je dat wij ook van deze afdrukjes een mal en vervolgens een beeld van hars kunnen maken? Hierdoor vereeuwig je de afdrukjes en kan je ze op elke gewenste plek in huis neerzetten. Jouw kindje blijft zo niet alleen in je hart altijd dichtbij, maar ook zichtbaar in je huis. Veel ouders vinden dit een heel fijn idee.

 

Voor het maken van een afdruk na het verlies van een geliefde kun je ons 24 uur per dag bellen. Ook ’s nachts komen wij naar jullie toe om de afdrukken te maken.

Bij spoed & op locatie

In verdrietige omstandigheden is tijd kostbaar.
Is er sprake van spoed? Dan kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereiken.

content

Enkele voorbeelden

Onze werkwijze

Onze beelden worden gemaakt aan de hand van een mal van medisch getest alginaat. Deze stof is honderd procent vriendelijk voor de huid, je sieraden en het milieu. Het maken van de mal duurt ongeveer een minuut en is voor veel mensen een bijzonder moment. Je staat echt even stil bij het moment en de situatie

Hoe wij te werk gaan

Het maken van beelden doen wij altijd met veel liefde en we vinden dan ook niets specialer dan een beeld maken waar onze klanten een leven lang blij mee zullen zijn. Wij gaan persoonlijk, met aandacht en gevoel te werk. Een uitgebreide kennismaking vormt dan ook de eerste stap in het proces.

Lees verder
baby owen, afdruk, herinnering.jpg

Ons atelier

Beeeldig werkt vanuit haar eigen atelier in Reeuwijk. Hier worden klanten persoonlijk ontvangen en maken we altijd eerst uitgebreid kennis met elkaar. In alle rust hebben we een prettig gesprek over het verhaal van onze klant en kijken we samen naar alle wensen en mogelijkheden.

Waarom voor ons kiezen?

Net als de band met jouw dierbaren, krijgt een beeld van Beeeldig met de jaren steeds meer emotionele waarde. Bij elke klant staan wij stil bij de essentie van het beeld dat we samen aan het creëren zijn. In ons atelier hangt dan ook een prettige en intieme sfeer. In goede gesprekken vinden we toenadering en leren wij onze klanten door en door kennen. Voor ons is dit een belangrijke stap in het productieproces: in de beelden leggen wij immers een stukje leven vast. 

Lees verder
studio.jpeg
bottom of page